Fűtésrendszer kivitelezés

fűtésrendszer kivitelezés - kozmakft.hu

Gondolta volna, hogy fűtési rendszer kivitelezés már az ókorban is létezett? De ez azért még nem az volt, amit napjainkban kínálunk ügyfeleinknek.

Érdekes, hogy honnan jutottunk el a mai fűtési rendszer kivitelezés megoldásaihoz, avagy a fűtés rövid története

Gyakorlatilag a fűtés, a tűz megismerésével kezdődött, de ez azért még nem volt rendszer. A tűz használatának fő célja azonban már akkor is a hideg elleni védekezés volt.
Az ókori Rómában, több mint 2000 évvel ezelőtt már alkalmaztak fűtésrendszereket, ekkor jött létre a fűtési rendszerek kivitelezése. Ez volt mai értelembe vett padlófűtés őse. Ez ugyan még távol állt a mai padlófűtés rendszerektől, azonban hatalmas lépés volt. Technikailag úgy oldották meg, hogy a fűtött helyiség 60-80 cm magas oszlopokon állt. Az épület alá fűtött vizet vezettek be, ami a az épület oldalán távozott a szabadba. Ezt a rendszert „hipokaustum” fűtésnek nevezték. A római birodalom bukásával ez a fűtési rendszer feledésbe merült, hosszú időn keresztül csak az egyedi fűtések maradtak fenn. A későbbiekben megjelent egy új fűtési rendszer kivitelezés, ez volt a kezdetben a sárból, agyagból készült tüzelőhely. Ezek a nyitott égésterű fűtésként működtek, ilyen volt a cserépkályha mellett a kandalló. Ezt követte később a nyitott tüzelés zárt térbe történő terelése, ez volt a kályha. Az 1500-as években már megjelent a takaréktűzhely (sparheld), mely meleget adott, lehetett rajta főzni és még sütőtere is volt. A már említett cserépkályha még nem volt alkalmas nagyobb közösségi terek befűtésére. Az 1700-as években jelent meg az első öntöttvasból készült gőzkazán. Az 1800-as évek elején megjelent a melegvíz-fűtés. Természetesen ez még szivattyúk nélkül működött, gravitációs rendszerként üzemelt. 1925-ben lépett színre az első szivattyús fűtés.

Rövid történeti kitérő után térjünk át napjainkra. A fűtési rendszer kivitelezés az épületgépészet egyik fontos része.

Ma már alapvetőnek tekintjük a fűtést az épületeken belül, mely egyik meghatározó része a komfortérzetünknek.  Cégünk 1000 négyzetméter feletti, komplex fűtési rendszer kivitelezését végzi. Csapatunk már több, mint 100 sikeres átadáson van túl a 15 éves pályafutása alatt.
Az alapanyagok és berendezések tekintetében csak minőségi termékeket forgalmazó partnerekkel dolgozunk ugyan is „A minőségből nem engedünk”! A fűtési rendszer kivitelezés elengedhetetlen, bármilyen épületről legyen szó:

 • Ipari létesítmény
 • Irodaépület
 • Szálloda
 • Középület
 • Sportlétesítmény
 • Bevásárlóközpont

Melyek a leggyakrabban használt fűtési rendszerek?

Cégünk folyamatosan arra törekszik, hogy a leghatékonyabb megoldást nyújtsa. Minden kivitelezés más és más megoldást kíván. Persze mindig a megrendelőkérésétől és az épület adottságaitól függ a rendszer kialakítása. Ha új építésű az ingatlan, már a tervezésnél meg lehet határozni, milyen fűtési rendszer kivitelezés lesz a leggazdaságosabb, legyen szó hőszivattyús rendszerről, gáztüzelésű kazánról vagy távfűtésről

Hány projektben vett rész a Kozma Kft., ahol az épületgépészeti kivitelezés területén fűtési rendszer kivitelezés is volt?

Nos, több mint 100 nagy projekten vagyunk túl, hibátlan műszaki átadással. Például:

 • Wellness Hotel Sopron
 • Kaposvár Fürdő
 • EGIS Gyógyszergyár bővítés, Körmend
 • Zánkai Erzsébet tábor infrastrukturális fejlesztés
 • Haladás Stadion Szombathely
 • Denso Gyárbővítés Székesfehérvár

Amennyiben beruházásán fűtési rendszer kivitelezésére épületgépész vállalkozót keres, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségünk bármelyikén!